Tips Bina Rumah Murah, Cantik Dan Selesa

Harini admin nak kongsi satu tips yang cukup menarik… Anda nak bina rumah murah, cantik dan selesa?? Ramai orang berpendapat bahawa membina sebuah rumah adalah mahal, tetapi sebenarnya sangat murah. Anda perlu tahu kos bina rumah murah tetapi pembinaan masih kukuh, comel, selesa dan cantik.

Masyarakat hari ini sering putus asa untuk membina rumah kerana ia mempunyai persepsi akan mengeluarkan kos yang tinggi untuk pembelian tanah, membayar pembina atau kontraktor rumah, bahan-bahan dan lain-lain. Mai kita baca selanjutnya..

 

Berapa Kos Bina Rumah Murah Sendiri ?

Nak kira kos bina rumah murah sendiri boleh baca di link ini —>  http://muwakalbina.com/bagaimana-cara-nak-kira-kos-untuk-bina-rumah-atas-tanah-sendiri/

 

rumah-banglo-murah-dan-mampu-milik

 

Cara Bina Rumah Murah

 

Jadi, anda boleh membina sebuah rumah dengan kos murah / rendah jika mengikut nasihat kami berikut, iaitu:

1. Membeli tanah di lokasi yang strategik berhampiran dengan lebuh raya supaya mudah untuk dilalui oleh trak dan kereta yg mengangkut bahan-bahan binaan, membina sebuah rumah di lokasi yang jauh dan sukar dilalui oleh trak dan kereta mengangkut bahan binaan akan membuat kos lebih mahal.

2. Anda membina sebuah rumah pada masa yang tepat untuk menjimatkan kos, sebagai contoh : membina sebuah rumah di musim kemarau lebih cepat dan hemat, apabila membina rumah di musim hujan, kerja sering terhalang oleh hujan.

3. Merancang reka bentuk rumah teres sederhana untuk menjimatkan kos pembinaan rumah, rumah teres mempunyai bentuk yang detail rumah mengikut fungsi, pemilihan bahan binaan yang berkualiti tetapi murah, menentukan saiz rumah dan lain-lain.

4. Anda memilih tukang rumah atau kontraktor rumah yg profesional tetapi murah, jadi anda boleh mempercepatkan pembinaan rumah, dan kos pembinaan rumah serta menjadi kukuh dan selesa.

Jadi sekian kongsi kos bina rumah murah yang boleh Anda memahaminya untuk mendapatkan tempat tinggal yang nyaman itu.

 

rumah-banglo-dengan-kitchen-garden

 

JIka ada sebarang pertanyaan, jangan segan-segan contact admin ya untuk dapatkan info PERCUMA jika anda berminat nak bina rumah banglo impian bersama Muwakal Bina.

SMS/WHATSAPP KE 012-2777396 (Puan Zura)

 

Join The Discussion

Compare listings

Compare